Isnin, 16 Jun 2014

Tolonglah jangan makan alfalfa!!! Kalau tak.....

Assalamualaikum....
Bila tengok tajuk di atas, nak citer pasal apa la ni yek...
Isteri-isteri..adakah anda sudah mengetatkan bahagian yang longgar???? Bahagian yg longgar tu sudah tentulah harta dan aset penting kite sebagai wanita iaitu miss V...




Ramai wanita yg sudah melahirkan anak sangat2 risau jika miss v sudah longgar..tambahan plak kalau setiap tahun melahirkan anak...Semasa mengandung, saiz pelvik wanita membesar untuk menyokong proses kelahiran bayi. Pembesaran tersebut membuatkan perubahan pada lantai pelvik seterusnya vagina wanita.  Semasa melahirkan anak, dinding vagina dan otot yang menyokongnya akan diregangkan. Dalam sesetengah kes, di mana bayi bersaiz agak besar atau ia merupakan kelahiran pertama, dinding vagina dan pembukaan vagina akan terluka atau terkoyak..Disebabkan inilah miss v akan menjadi longgar.. jangan biarkan masalah ini berlarutan kerana ia akan menjejaskan keinginan seksual dan menimbulkan masalah dalam rumah tangga...'aset' tu kena lah sentiasa jaga maintenance nya yer cik puan - cik puan, kalau tak nak suami cari yg lebih bergetah...


Dalam Shaklee ada produk yang dapat membantu masalah 'longgar' ni, iaitu Alfalfa..Alfalfa ini ibarat jamu moden, ala-ala kacip fatimah yer akak-akak..Betul ke alfalfa dapat mengembalikan dan mengetatkan otot2 miss v???? kenapa??? tak percaya.. saya bukan cakap tanpa bukti tau, jom lihat testimoni pengamal Alfalfa...diorg dah jadi macam pengantin baru..hihihi







Selain daripada dapat mengetatkan miss v, terdapat banyak lagi khasiat alfalfa.. Untuk mengetahui tentang alfalfa dengan lebih lanjut, anda boleh KLIK SINI 


Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) sehingga 20%, jom mendaftar sebagai ahli Shaklee. Keahlian RM75 sahaja seumur hidup dan berpeluang menikmati lebih banyak keistimewaan lain selepas mendaftar sebagai ahli nanti. 
Nak tahu apa keistimewaan bila mendaftar sebagai ahli Shaklee, sila LIHAT SINI

Anda juga dapat membeli produk ini sendiri..klik link di bawah jika ingin membuat pesanan sendiri.
::::SAYA INGIN BELI ALFALFA

Untuk sebarang pertanyaan / pesanan ;
Hubungi Afiza di 0138682646
Facebook : Norul Afiza

Ahad, 15 Jun 2014

18 SX..Rahsia suami, isteri tersenyum bahagia...

Assalamualaikum duhai pembaca blog ini...
Hari ni nak cerita bab kesihatan lelaki, terutama yg bergelar suami...
Sekarang ni, mcm2 kite dengar drpd media tentang isteri curang, isteri main kayu tiga, isteri ada anak ikan, isteri berzina dengan negro...nauzubillahiminzalik...
Kenapakah semua ini berlaku??? Of course yg pertama iman di dada terlampau nipis, mudah goyah dan terlalu mengikut nafsu..Sang isteri yg mudah mengikut nafsu keluar mencari lelaki lain untuk memuaskan nafsu batinnya...Kerana sang suami xmampu untuk memenuhi kehendak batin sang isteri..



Antara punca lelaki lemah tenaga batin:
  • mempunyai masalah jantung yg tidak disedari
  • kencing manis
  • darah tinggi
  • stress berpanjangan
  • kerap minum air
  • membasuh zakar sejurus melakukan hubungan seks
  • budaya hidup yg tidak sihat
Jadi, suami2 diluar sana tu perlulah memandang serius masalah ini kerana jika ini dipandang remeh, ia boleh mengakibatkan krisis keruntuhan rumah tangga. Suami2 perlulah mengamalkan budaya hidup yg sihat dan menjaga pemakanan dengan betul serta boleh mengambil supplement tambahan untuk menjaga kesihatan dalaman anda..Ketepikanlah rasa ego itu demi kebahagiaan anda dan isteri anda...Anda sihat, gagah perkasa..isteri tersenyum bahagia..hehehe

Shaklee mempunyai set kesihatan lelaki iaitu Vita-e complex dan zinc complex..

Vita-e complex


Vita-E complex - Terkenal sebagai "vitamin seks". Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukan darah beku, pembentukan sel2 baru (termasuk RNA & DNA) dan lain-lain, ianya juga amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita. Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel & duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, suplemen Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki. Untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang vita-e complex, anda boleh klik sini

Zinc Complex


Zinc Complex - Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone, bantu kekalkan jumlah air mani, bantu kekalkan paras testosterone yang bersesuaian, serta memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose nucleid Acid). Secara keseluruhannya, Zink membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang sihat. Kekurangan Zink bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma yang abnormal, dan penyakit prostat. Untuk mengetahui dengan lebih lanjut zinc complex, anda boleh klik sini

Ini adalah set asas kesihatan lelaki..jika anda mempunyai bajet lebih, anda boleh tambah dengan Coq Health untuk meningkatkan lagi kesihatan anda sebagai lelaki. klik sini untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang Coq Health.

Duhai suami2 di luar sana, jangan biarkan masalah kesihatan kelelakian anda berlarutan dan berusaha untuk mengatasinya..InsyaAllah Shaklee dapat membantu..Jadilah suami yg gagah perkasa di mata isteri..hehehe..Semoga bahagia..



Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) sehingga 20%, jom mendaftar sebagai ahli Shaklee. Keahlian RM75 sahaja seumur hidup dan berpeluang menikmati lebih banyak keistimewaan lain selepas mendaftar sebagai ahli nanti. 

Nak tahu apa keistimewaan bila mendaftar sebagai ahli Shaklee, sila LIHAT SINI

Anda juga boleh membeli produk ini sendiri. Sila klik link di bawah jika ingin membuat pesanan dan pembelian sendiri.
::::SAYA INGIN BELI SET KESIHATAN LELAKI

Untuk sebarang pertanyaan / pesanan ;
Hubungi Afiza di 0138682646
Facebook : Norul Afiza
Page: Box of vitamin

Sabtu, 14 Jun 2014

Harga produk Shaklee serendah 0.14 sen...Biar betul???

Assalamualaikum....
Kita sering kali dengar orang cakap produk shaklee ni mahal..Tak mampulah nak beli..
Betul ke harganya mahal sangat????? Sekarang ni saya tengok ramai yang mengamalkan produk shaklee.. Jadi tak la mahal kan?? Sebab ramai yg mampu beli..Hihihi..
Sebenarnya produk shaklee ni tak mahal.. Sebab dalam sebotol tu ada banyak biji, ada produk yg dalam sebotol ada 180 biji..ambil plak sebiji je sehari..tak ke sebotol tu boleh tahan 6 bulan..Jimat kan??? Yessssszzaaaaa...shaklee jimat!!!!

Ini adalah tempoh penggunaan produk shaklee:



Sangat-sangat JIMAT!!!!! lagipun tarikh luput produk adalah sehingga 2 tahun....
Harga produk shaklee paling murah ialah serendah 0.14 sen...hehehe..ini harga bagi sebiji produk shaklee..
Cer tengok senarai harga produk-produk shaklee yang dalam bentuk tablet/ kapsul dalam jadual di bawah:


Anda boleh dapat harga lg murah daripada 0.14 sen sebiji..0.14 sen sebiji tu dah murah..tapi boleh dapat lagi murah daripada 0.14 sebiji..wwoowww!!! macam mana tu ek??


Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) sehingga 20%, jom mendaftar sebagai ahli Shaklee. Keahlian RM75 sahaja seumur hidup dan berpeluang menikmati lebih banyak keistimewaan lain selepas mendaftar sebagai ahli nanti. 
Nak tahu apa keistimewaan bila mendaftar sebagai ahli Shaklee, sila LIHAT SINI
Untuk sebarang pertanyaan / pesanan ;

Hubungi Afiza di 0138682646
Facebook : Norul Afiza

Jangan makan bawang putih!!!!!

Assalamualaikum dan salam sayang pembaca blog ni...
Sape xsuka makan bawang putih???
Mesti ada kan sebab bauuuuu nya...hehe..tapi saya suka bawang putih..


Bawang putih (Allium sativum) berasal dari Asia tengah tinggi sekitar 50-60 cm dan termasuk kedalam family Liliacea. Bawang putih digunakan sebagai bahan asas hampir dalam setiap makanan dan masakan. Bawang putih secara tradisinya digunakan untuk melegakan batuk, selsema, mengubati demam, menyuburkan rambut, membersihkan jerawat, menyembuhkan penyakit kulit dan membantu peredaran darah yang baik. 

Allisin adalah sebatian yang berasal daripada bawang putih dan berfungsi untuk banyak tindakan yang berfaedah.  Allisin tidak terdapat di dalam bawang putih biasa sebaliknya ia dihasilkan apabila bawang putih tersebut dipotong halus atau dihancurkan. 

Bawang putih mengandungi pelbagai jenis komposit fisiologi yang terdiri dari bahan sulfat untuk menentang bahan anti-oksidan dan anti-kanser. Dari sinilah asal bau bawang putih.

Garlic Complex Shaklee



Keistimewaan Garlic complex shaklee:
  • Dibuat daripada bawang putih premium, BEBAS racun perosak dan ditanam secara organik di Carlifornia, USA di waktu musim panas.
  • Dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpahaba utk memastikan pengekalan 100% Alicin aktif. 
  • Perisa herbanya terhasil dari 2 ekstrak herba (rosemary & spearmint). Mengandungi pelbagai vitamin E utk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesananya dalam tubuh kita. 
  • 1 tablet garlic Shaklee membekalkan 500mg ekstrak garlic tulen = 1 ulas garlic segar.
Khasiat Garlic Complex Shaklee:
  • Meningkatkan fungsi jantung, sistem penghadaman
  • SebagaiaAntibiotik - selamat utk kegunaan jangka panjang utk tingkatkan sisitem imun, menghalang penyakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida.
  • Menghalang elergi - mempertingkatkan penyakit berkait sistem imun seperti hidung sensitif, sinus, alergi, athma, selesema dan hepatitis
  • mempertingkatkan sistem penghadaman - formula uniknya mampu mengatasi masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut, gastrik,ketidakhadaman. Juga mampu menentang bakteria H. pylori bakteria & menghalang ulser gastric.
  • Stabilkan tekanan darah tinggi - kajian menunjukkan pengambilan 2 -4 tablet garlic akan menurunkan tekanan darah tinggi dengan 8 point.
  • detoksifikasi - garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum dan kadmium adalah logam toksik yg akan menaikkan tekanan darah. Garlic juga mampu melindungi sel2 darah dari kemusnahan dan menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia.
  • Turunkan kolesterol - menurunkan kolesterol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, kurangkan kebekuan darah, meningkatkan HDL, lindungi jantung danmenghalang strok dan penyakit koronari.
  • Mencegah kanser - bantu mengelakkan dan merawat kanser dgn mengurangkan bahan pencetusan kejadian kanser - Nitrosamine.
  • Stabilkan glukos - membantu stabilkan glukos dalam badan kita.
Garlic Complex dapat menstabilkan tekanan darah tinggi
  • Tekanan darah tinggi dapat distabilkan dengan lebih berkesan jika garlic complex diambil bersama dengan omega guard shaklee...untuk mengetahui kelebihan omega guard, sila klik sini

Garlic Complex mampu atasi keputihan bagi wanita
  • Masalah keputihan yg sering berlaku pada wanita dapat diatasi dengan pengambilan garlic complex dan alfalfa complex..Untuk mengetahui kebaikan alfalfa, sila klik sini
  • Testimoni keputihan:

Kenapa saya tulis tajuk JANGAN MAKAN BAWANG PUTIH??? Sedangkan banyak betul khasiatnya..
Jangan makan jika anda mahu masalah kesihatan anda tidak dapat diselesaikan dan tidak mahu sihat.. Jom cuba Garlic Complex Shaklee, insyaAllah, sihat...

Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) sehingga 20%, jom mendaftar sebagai ahli Shaklee. Keahlian RM75 sahaja seumur hidup dan berpeluang menikmati lebih banyak keistimewaan lain selepas mendaftar sebagai ahli nanti. 
Nak tahu apa keistimewaan bila mendaftar sebagai ahli Shaklee, sila LIHAT SINI

anda juga boleh membeli produk ini sendiri. Sila klik link di bawah jika ingin membuat pesanan dan pembelian sendiri.




Untuk sebarang pertanyaan / pesanan ;
Hubungi Afiza di 0138682646
Facebook : Norul Afiza




Jumaat, 13 Jun 2014

Anak sihat, cergas dan cerdas

Assalamualaikum dan salam sayang salam sihat semua kepada pembaca blog saya..
Kali ni nak citer sikit tentang set untuk kanak-kanak...
hehe...mesti ibu bapa teruja kan nak tau mcm mana shaklee boleh membantu anak-anak anda untuk kekal sihat, cergas dan cerdas????

Sebelum tu, nak tanya adakah anak-anak anda mengalami masalah seperti ini???
Adakah anak2 anda sering jatuh sakit, mengalami asma dan kurang fokus dalam pembelajaran????
Jika anak2 anda tergolong dalam masalah2 di atas..shaklee syorkan set anak genius supaya anak anda sihat, cergas dan cerdas..set ini terdiri daripada meal shakes dan omega guard..

Kenapa saya syorkan omega guard???omega guard shaklee adalah sangat istimewa..anda boleh klik sini
Omega pada kanak-kanak berfungsi sebagai:
  • membantu perkembangan dan fungsi otak
  • meningkatkan sistem imunisasi
  • mengurangkan jangkitan pernafasan
  • menapis virus dan bakteria dalam badan
Jadi anak2 sihat dan cerdas...

Apa pulak khasiat meal shakes????anda bleh klik sini

Antara kebaikan Mealshake pada kanak-kanak ialah:
  • Membekalkan 19 yang ada vitamin dan mineral perlu untuk tumbesaran yang normal
  • Menambah selera makan anak
  • Anak tak mudah kerap jatuh sakit atau demam
  • Membekalkan tenaga tambahan terutama bagi anak-anak yang berpuasa,haa yg ni sgt bgus
  • Mengatasi masalah sembelit kanak-kanak
  • Sebagai cara untuk menambah berat badan anak
  • Kaya dengan kalsium, magnesium dan vitamin dan protein untuk perkembangan tulang yang sihat
  • Meal Shake Shaklee sangat mudah diberi kepada anak-anak kerana boleh dibancuh dengan susu formula kerana rasa french vanilla dan teksturnya seperti susu tepung 
  • Meal Shake rendah lemak dan glisemik jadi anak anda tidak akan jadi obesiti atau gemuk
  • Sesuai untuk anak-anak yang obesiti kerana beri rasa kenyang yang lama
  • Meal shake merupakan makanan untuk otak yang bijak juga kerana mengandungi kolina, kalsium dan protein
 Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) sehingga 20%, jom mendaftar sebagai ahli Shaklee. Keahlian RM75 sahaja seumur hidup dan berpeluang menikmati lebih banyak keistimewaan lain selepas mendaftar sebagai ahli nanti. 
Nak tahu apa keistimewaan bila mendaftar sebagai ahli Shaklee, sila LIHAT SINI

Anda juga boleh membeli produk ini sendiri. Sila klik link di bawah jika ingin membuat pesanan dan pembelian sendiri.

::::SAYA INGIN MEMBELI SET ANAK GENIUS

Untuk sebarang pertanyaan / pesanan ;

Hubungi Afiza di 0138682646
Facebook : Norul Afiza


Selasa, 10 Jun 2014

Kelahirannya anugerah buatku melepaskan rindu pada si dia

Hujung tahun 2011, aku X sangka pun yg aku ni tgh mengandung..balik dari kampung dan semasa berada di Sabah baru tau yg aku mengandung..hati ni rasa sgt gembira dan bersyukur..aku mengandung buat kali kedua..dari tahun 2010 org duk sibuk tanya aku dan suami bila nak dapat anak..stress sgt bila org asyik tanya..mesti pelikkan kenapa org sibuk tanya bila nak dpt anak sedangkan aku ckp tahun 2011 aku mengandung kali kedua..

Throwback...
2010 aku pernah melahirkan seorang puteri, siti Fatimah bt Ikmal..tp Allah lebih sayangkan dia..tanggal 9 Mac 2010 jam 11 malam, air ketuban ku pecah..masa tu usia kandungan genap 8 bulan..aku memang X rasa sakit..suami terus bawa ke hospital keningau..mmg aku nampak air muka suami ku panik..masa di hospital air ketuban masih keluar tp belum ada tanda2 sakit nak bersalin..doktor membuat ultrasound..doktor bgtau bayiku paru2 tidak matang..Jd aku akan disuntik ubat mematangkan paru2 bayi dlm kandungan ku..suntikan ini memerlukan 2 kali suntikan..jam 12 mlm suntikan pertama diberikan padaku..Next injection ialah pd 12 tengahari esok..selepas disuntik aku ditahan di wad..mmg aku xlena tidur..dalam jam 4 pg suamiku bawakan roti dan susu..mana tau nnti nak bersalin xde selera..tgh makan, aduhhh sakit..contraction dah berlaku..aku disorong menggunakan kerusi roda masuk dalam lif utk dihantar ke dewan bersalin..sampai di bawah suamiku dihalang utk menemani ku, alasannya kerana kami tidak mendaftar dlm program father friendly yg dianjurkan oleh pihak hospital..Jd aku bersendirianlah di dalam..ku kuatkan semangat, aku tau suami setia di luar..aku sakit X lama..aku dibaringkan dan disuruh 'push'..rasa dah penat sgt, nurse menolak ku daripada belakang supaya aku tidak jatuh baring kembali supaya bayi X tersedut masuk balik..aku dengar nurse memberitahu ku bayi tersekat di hidung, dia bg semangat supaya aku meneran untuk mengelakkan bayiku lemas...ku kumpul tenaga, dengan sekali push ku dengar tangisan anakku..Ya Allah..alhamdulillah..menitis air mata..tapi anakku tidak dibaringkan di atas dada ku kerana dia memerlukan alat pernafasan disebabkan paru2 yg tidak matang..aku masih di dalam dan suami mengazankan dan iqamahkan anak kami yg dipengsankan dan diletakkan dalam incubator..cukup sifatnya, putih gebu, hidung mancung, bibir merah dan lebat bulu keningnya..sungguh sempurna..suamiku menamakannya Siti Fatimah sebaik saje dia mendengar tangisan anak kami dari luar dewan bersalin..Fatimah(yg belum menyusu maknanya; seperti dia yg xdapat menyusu setitik pun susu ku kerana perlu dipengsankan utk dibantu pernafasannya)

10 Mac 2010; 9.00 mlm
Doktor memanggil aku dan suami ku..kami diberitahu anak kami 50/50..kritikal..tekanan darah tidak stabil..ada jangkitan kuman..berderai air mata..ku lihat suamiku masih lg dpt mengawal perasaanya..aku dibenarkan masuk ke bilik rawatan itu..kami bergilir2 masuk..dua hos dimasukkan di hidung, 1 dimulut, 1 disuntik di kaki dan 1 di tangan..aku kawal air mata bila di sisi siti Fatimah..aku mau dia pun kuat melawan semua ini..suami menyuruh aku baringkan badan utk berehat..aku tertidur dan tiba2...

11 Mac 2010; 1pagi
Aku tertidur dan tiba2 terdengar bunyi.. Ttttiiiiiiiiitttt...tersentak dan terpikir..anak aku ke??? Jantung anak aku ke yg berhenti..nurse memberitahu sesuatu pd suami..suami mengajak aku melihat jasad anak kami yg sudah pergi mengadap penciptanya..aku tidak dpt pergi, ku suruh suami yg pergi tgk dahulu..ku lihat suami lu xdpt menahan air matanya..itulah kali pertama aku lihat dia mengalirkan air mata..selepas tu suami menyorong kerusi roda membawa aku melihat anakkiu..ku sentuh badannya, masih panas..

Siti Fatimah.. Damailah sayang di sana..umi dan abi gembira dan bersyukur walaupun dipinjamkan kamu hanya selama 19jam sahaja..kenangan mengandungkan kamu satu anugerah yg sgt bernilai..sudah 4 tahun Siti Fatimah meninggalkan kami..al-fatihah..

Dan sekarang Siti Ameena lah tempat aku dan suami melepaskan rindu pada siti Fatimah..siti Ameena la pengubat rindu kami pada Allahyarhamah..rupa siti Ameena pada awal kelahirannya sama dgn rupa kakaknya..pertama kali memandangnya selepas melahirkannya, Ya Allah.. Kau gantikan kembali puteri kami..30 julai nanti akan genaplah 2 tahun usia siti Ameena..sekarang banyak dah dia belajar..mulut pot pet pot pet xberhenti bercakap..berlakon.. Menyanyi..sgt terhibur dgn gelagatnya..aku sentiasa cerita tentang kakaknya,  siti Fatimah padanya..kalau ditanya siapa nama kakak, Fatimah dia jawab..hehe..kami beruntung dikurniakan 2 orang puteri ini..







"Allah tidak akan mengambil sesuatu tanpa menggantikan dengan yg lebih baik"

Ahad, 8 Jun 2014

MEAL SHAKES

Bagaimana rupa meal shakes ni yer??
Meal shakes di 'pack' dalam bentuk 'canister' dengan berat bersih 544g..
Apakah pulak kandungan meal shakes ni ek?? Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu. 
  • Meal Shakes Shaklee menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan seharian. 
  • Ia diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi- buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin ( sejenis susu) dan lain-lain
    3) Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protein yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari penyakit bayi hingga ke orang dewasa. Kebiasaannya ia mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobulin, lactoferrin, bacteriolysin dan sebagainya.

Antara golongan yang sesuai juga untuk ambil Meal Shakes adalah;
  •  Sesiapa yang kurang suka multivitamin berbentuk tablet
  • Orang yang hendak tambah berat badan
  • Sesiapa yang ingin tambah selera makan
  • Kanak-kanak yang kurang makan sayur
  • Kanak-kanak yang mengalami masalah sembelit 
  • Orang yg menghidap asma
  • Ibu hamil
  • Para atlet
  • Vagetarian
  • Orang yg sibuk berkerja sampai tak sempat nak breakfast
  • Kanak-kanak yg sering sakit
  • Kanak-kanak yg kurang fokus dalam pembelajaran
Jom beli meal shakes kerana meal shakes hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
•    Sarapan segera yang berkhasiat
•    Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
•    Hidangan segera untuk para atlet
•    Kudapan menarik pada bila-bila masa
•    Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium

Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) sehingga 20%, jom mendaftar sebagai ahli Shaklee. Keahlian RM75 sahaja seumur hidup dan berpeluang menikmati lebih banyak keistimewaan lain selepas mendaftar sebagai ahli nanti. 
Nak tahu apa keistimewaan bila mendaftar sebagai ahli Shaklee, sila LIHAT SINI

Anda juga boleh membeli produk ini sendiri. Sila klik link di bawah jika ingin membuat pesanan dan pembelian sendiri.

::::SAYA INGIN MEMBELI MEAL SHAKES

Untuk sebarang pertanyaan / pesanan ;

Hubungi Afiza di 0138682646
Facebook : Norul Afiza


Sabtu, 7 Jun 2014

KHASIAT MADU

Madu
Secara semula jadi, madu berkhasiat dan mengandungi gula seperti fruktus dan glukos selain mineral seperti magnesium, kalium, kalsium, natrium klorida, sulfur, besi dan fosfat. Ia juga mengandungi vitamin B1, B2, C, B6, B5 dan B3.


Kebaikan madu dari sudut perubatan Islam 

Madu memang dijadikan ubat dalam perubatan Islam berdasarkan dalil di dalam al-Quran dan hadis Nabi. 

Firman Allah SWT yang bermaksud: “Dan Tuhanmu memberi ilham kepada lebah: Hendaklah engkau membuat sarangmu di gunung-ganang dan di pokok-pokok kayu, dan juga di bangunan-bangunan yang didirikan oleh manusia,” (Al-Nahl 16:68) 
Sabda Rasulullah SAW “Barang siapa minum madu setiap bulan dengan niat mengikut nasihat al-Quran, maka Allah SWT akan me­nyembuhkannya daripada 77 penyakit. 


Berikut adalah beberapa kebaikan madu:

Melegakan sakit tekak dan batuk 

Sejak beribu-ribu tahun lamanya, madu sering dikenali sebagai penawar semula jadi untuk mengurangkan sakit tekak dan batuk. Ini kerana madu mempu­nyai sifat antibakteria yang­ mampu menghalang jangkitan bakteria dan mengurang­kan kesakitan. 


Merawat luka dan cedera ringan 
Sebelum penciptaan peti kecemasan atau ‘first aid’, madu sering digunakan untuk merawat luka dan kecederaan ringan. Dengan sifat antibakteria di dalamnya, madu mampu menghalang pembentukan bakteria pada kawasan yang cedera dengan berkesan dan mempercepatkan proses penyembuhan. 

Baik untuk sistem pencernaan badan 
Masalah kembung perut dan angin sering mengganggu kita. Anda boleh mengambil madu kerana mempunyai kesan laksatif yang mampu mengelakkan sembelit dan masalah tidak lawas. Selain itu, madu juga efektif untuk melegakan sakit perut dengan pengambilan dos tertentu. 

Menjadikan kulit lebih cantik 
Vitamin dan mineral yang terkandung di dalam madu boleh mencantikkan, melembap dan menghaluskan kulit. Untuk wanita yang baru melahirkan anak, mereka disyorkan me­ngambil madu bagi menganjalkan kembali tubuh supaya kelihatan lebih cantik seperti sedia kala. 

Kegunaan lain 
Jika disapu pada rambut dan kulit kepala, madu boleh melebatkan rambut, membunuh kutu dan menghilang­kan kelemumur. Jika digunakan untuk meng­gosok gigi, ia boleh memutihkan dan mengilatkan gigi. Bahan aktif di dalam madu yang dipanggil eucalyptol mampu bertindak sebagai antiseptik untuk mencegah jang­kitan kuman dan kulat

Prawn Cheese Spring Roll

Assalamualaikum semua...
Hari ni sesaja nak cerita yg saya buat popia udang berkeju.. Saya dapat idea nak buat ni masa tgh menanda kertas peperiksaan pelajar..Lepas tu terpikir tak ada apa2 pun yg nak dibuat minum petang..Jadi search la internet apa2 yg patut dan senang nak disediakan..Ternampak la resepi popia udang cheese..Mengikut resepi tu dia ada masukkan kan serbuk kari, serbuk lada dan sos cili dalam inti popia..Errrmmm, kang kalau saya ikut resepi tu anakku Siti Ameena mesti x makan sebab pedas..Jadi ambil keputusan olah la sikit..hehe.. Jenguk dalam peti ais yg ada hanyalah udang dan caroot je..Caroot ni mesti ada sebab Ameena suka sgt caroot..Disebabkan x cukup bahan, so terpaksalah keluar pi kedai..kalau dekat keningau, Sabah ni yg fames ialah Hiap Lee..sy selalu pi sini kalau nak beli barang dapur..senang sbb ada troli dan luas..
Jom Ameena pi membeli..suamiku duk rumah sbb kaki dia sakit akibat eksiden rabu lepas..
Bahan2 yg nak dibeli ialah kulit popia, daun bawang, dan slice cheese..masa nak amik slice cheese tu lama tau menilik di plastik cheese tu..nak yg economic dan halal..jd keluarkanlah my xperia z ultra yg suami hadiahkan..(nak jgk ckp) sebab nak tgk kod E yg xleh makan..kan byk skrg yg xhalal nihhhh..stress tul..hah..bleh rujuk sini senarai produk yg mengandungi lemak babi..klik sini
konon nak beli 3 benda tu je kan tp tanganku ni sempat lagi menyambar air vitagen sbb Ameena duk sibuk cakap nak itu, nak itu..air feberet dia lah ni..Jom kita sambung mcm mana sy buat prawn cheese spring roll..(wah nama..ala2 western gituuhhh..)

Bahan2:

  • Kulit popia (sy guna yg saiz kecil)
  • slice cheese
  • minyak sikit utk menumis
  • caroot (dihiris-hiris; ikut korang la nak byk mana)
  • bawang besar (1/2; dimayang)
  • bawang putih (2 ulas; dicincang)
  • sos tiram (1/2 sudu besar)
  • garam 
  • udang ( dibuang kulit dan dibersihkan; ikut korang la nak byk mana, klu suka byk lauk letak byk..kalau tak bleh makan udang sebab resdung gantilah dgn ayam, tp tak der lah namanya prawn cheese spring roll..hihi..makanlah alfalfa shaklee untuk merawat resdung anda!!klik sini cehh..sempat lagi promot.. ;-)



Cara-caranya:
  • Tumiskan bawang besar dan bawang putih.
  • masukkan udang dan sos tiram
  • masukkan caroot dan daun bawang
  • secubit garam..jgn banyak sebab nanti nak letak slice cheese..dah siap intinya..

Jom kita gulung popia..letak slice cheese kat atas tu, lepas tu gulung..masa tengah menggulung ni, Ameena datang meratah inti..dia makan caroot ni gaya macam makan nasi..

taaaddaaaa..siap popia ku..

Lepas tu goreng la yer tuan2 puan2 semua..
Nyumm..nyumm...hehe...cukup karbohidrat, protein, serat, lemakkkkkk...agak berlemak jgk la kan sebab ada cheese dan goreng guna minyak..xpe sekali sekala..kalau risau kolestrol naik, nah makan omega guard shaklee!!!boleh turunkan kolestrol cik akak dan cik abang..klik sini
Selamat mencuba..assalamualaikum.. 

Nota kaki: maaf sebab banyak iklan shaklee enterframe dalam resepi ni..hahaha..dah namanya SID shaklee kan..

Senarai produk yang mengandungi lemak babi


SENARAI NON HALAL. Please forward to our muslim. 


SENARAI BARANG YANG MENGANDUNGI LEMAK BABI:
-minyak masak lam soon (cap helang & buruh) 
-Ubat pearl cream arche (thailand) 
-Ajinomoto (thailand) 
-Ais krim harga rm1.00 ke atas 
-Semua tauhu buatan orang cina 
-Sabun lux & lotion badan buatan malaysia usa thailand 
-Sabun FAB berbuku 
-Lobak jeruk 
-Mee & kueteow basah buatan cina 
-Krim muka hazeline show 
-semua jenis serbuk mee segera terutama MAGGI 
-Pucuk,kulit popia,fish cake,bebola ikan buatan orang cina 
-Daging burger import 
-Sardin,kari ayam dalam tin & yong taufu buatan orang cina 
-Kasut bola jenis gold cup 
-Berus gigi jenis reach 
-Mee kering (sanggol) 
-Semua sabun mandi yang diimport (yang berminyak selepas dibasuh) 
-Ajinomoto kecuali keluaran kilang lot 5710 jalan kuchai lama kl 
-semua jenis shampoo kecuali keluaran orang islam 
-Have pearl cream 
-Ramuan kentucky fried chicken & mc donald 
-beehon segera siam 
-Mee rebus tulang & kiub perasa ayam


SENARAI BARANG YANG MENGANDUNGI GELATIN LEMAK BABI DAN BINATANG TIDAK HALAL: 
-Dairy milk coklat 
-Coklat cadbury/ chewing gum 
-Sugus strawberry 
-Passer doily mixture 
-Trebo mint chewing gum / peppermint 
-Scothes vikmin 
-Share extra atrenght 
-black current jelly 
-Royal gulaman & decarl oranges 
-Valvis gelatin 
-Sarung kapsul ubat 
-Ais krim dalam bekas plastik 
-Gula gula fruities 
-Cake met- vilber funch 
-Coklat cake 
-Tepung kastard lady's choice 
-Semua jenis jelly dan gincu bibir 
-Keseluruhan jenis sheisedo 
-Lady's choice jelly 


SENARAI BARANG YANG MENGANDUNGI ALKOHOL 
-Barangan avon keseluruhannya 
-Pewangi ketiak terutama jenama vitalis & concord 
-Minyak rambut brylcream (hijau) 
-Racun serangga jenis spray seperti sheltox,baygon,morti­n 
-Seluruh ubat batuk jenis sirap 
-Keseluruhan ball pen dakwat kering 
-Tonik baby grape water,tonik waterberry compaund, minyak yuyi 
-pringles potato chips 
*kami dalam keresahan memohon maaf atas kelewatan memberitahu perkara di atas,pastikan pakaian anda tidak terkena bahan bahan diatas terutama pakaian sembahyang.  
Amaran oleh kerajaan malaysia berHati-Hati sebelum makan. Dr safurah hj jaafar: Principal assistant directory ministry of health, malaysia Tel 03-2540088 

Kod panduan lemak babi dalam makanan fat dan minuman (pig code guide) 
*E100 *E110 *E120 *E140 *E141 *E153 *E210 *E213 *E214 *E216

*E234 *E252 *E270 *E280 *E325 *E326 *E327 *E334 *E335 *E336 *E337 *E422 *E430 *E431 *E432 *E433 *E434 *E435 *E436 *E440 *E470 *E471 *E472 *E473 *E474 *E475 *E476 *E477 *E478 *E140 *E481 *E482 *E483 *E491 *E492 *E493 *E494 *E495 *E542 *E570 *E572 *E631 *E635 *E904 
*babi sudah jelas haramnya . Risalah ini diedarkan oleh dr. Rasheed Mos,UNiversiti malaya kl,persatuan pengguna malaysia, majlis agama islam malaysia,jabatan kastam malaysia. Kajian ini hasil gabungan oleh mahasiswa utm,uum,usm,uia,um,u­km & Cap. Ada sedikit maklumat mengenai ketidakhalalan produk di pasaran iaitu : 
1.Shampoo dan facial DOVE 
2.Pringles potato chips 

3.Lychee NARCISSUS 


KESEMUA YG DI ATAS ADA MENGANDUNGI LEMAK KHINZIR. 
JAKIM telah menghantar surat pada semua retailer supaya tutup tanda halal pada produk tersebut. Kepada semua muslimin dan muslimat tolong sebar2kan info ini kepada umat islam yg lain. Untuk mendapat kesahihan tentang hal ini sila lawati website http://www.halaljakim.gov.my­/
Sekian wassalam. 

HARAP DIHEBAHKAN.